Masaža prsa za poticanje mlijeka

Masaža prsa za poticanje mlijeka


 

Potpuno je  prirodno za žene da prolaze kroz razdoblja niske opskrbe mlijekom tijekom svog prvog dojenja. To se može dogoditi svakome i obično, to nije nešto zbog čega se treba uzrujavati ili dizati uzbunu. Ali to ne znači da je manje neugodno ne imati dovoljno "tekućeg zlata". Srećom, postoji mnogo načina poticanja proizvodnje mlijeka – kao što je korištenje ruku. Iako možete koristiti pumpu, znajući kako masirati svoje dojke za proizvodnju više mlijeka je korisno ako se ikada nađete bez izdajalice.

 

Masaže dojke često su zanemarene teme razgovora u društvu, zahvaljujući tabuima oko  "dodirivanja sebe " ali masaže dojke su važne zbog brojnih zdravstvenih razloga. Prema 2012 studija iz Berkeleya, masaža dojke i nježno stiskanje je utvrđeno da vraća stanice dojka natrag na put normalnog rasta, čime se sprječava rak dojke. Osim toga, ako ste imali bilo koju vrstu operacije dojke, masiranje može biti koristan alat u upravljanju s boli.

dojenje

"Imala sam biopsiju dojke i nježno masiranje područja bilo je ključno za smanjivanje pulsiranja u tako osjetljivom području." - Matea J.

Što se tiče dojilja, prednosti samomasaže su velike.  "Masaža dojke ima mnoge prednosti, uključujući povećanje protoka, manje rizika od čvorića, i manje bolova. " Priznate savjetnice za dojenje kažu da je masaža jedan od najboljih pristupa proizvodnji mlijeka.  Ta metoda uključuje  dva jednostavna koraka. Prvo, ležeći na leđima i "mijesiti" svoje grudi. Zatim koristite maslinovo ulje ili kokosovo ulje za masažu u glatkim potezima prema pazuhu.

Ovo je vrsta limfne masaže i pomoći će vam pomaknuti edem iz grudi i filtrirati ga kroz vaše tijelo. - Rezultat? Oteklina se smanjuje, ima manje pritiska na kanalima, i mlijeko počinje slobodno teći.

pomoc_pri_dojenju

Drugi dio ove masaže dojke koncentrira se na bradavicu. "Uzmite jastučiće palca i srednjeg prsta i stavite ih samo na unutarnjem rubu svoje areole, na način "staviti pritisak kao da ćete dodirnuti svoj rebro."   Ponovite ovu tehniku dok ne imate dovoljno mlijeka za potrebe vaše bebe.

Bez obzira da li masirajte svoje grudi ili ćete zatražiti pomoć savjetnika za dojenje ili od partnera, važno je da barem naučite kako to učiniti sami. Na taj način, ako ste ikada u situaciji gdje morate ublažiti bol ili kvržice, ili funkcionirati dobro u 3 ujutro, znati ćete točno što učiniti.

babyhelp_logoBabyHelp team