Zašto Momon?

Zašto Momon?


Postoji dizajn i postoji talijanski dizajn! 

Kada se govori o dizajnu, tema je nepresušna i to iz više razloga. Prva i jedina o kojoj se ne treba puno pričati je UKUS! Ima teorija – koliko ljudi toliko ukusa. Mi mislimo da to drži vodu ali isto tako znamo da kroz sve ukuse se provlače neki osnovni parametri koji su važni u definiranju osobnosti i stila.  Boje, kombinacije, materijali, kvaliteta…. Momon je uspio na svoj specifičan i prepoznatljiv način spojiti sve te komponente i stvoriti elegantna i kvalitetna dječja kolica!

Momon blueberry

Dječja kolica su u upotrebi preko jednog stoljeća i tijekom tog vremena su se mijenjala, poboljšavala, nadopunjavala…Cijelo to vrijeme skupljala su se iskustva roditelja i najvažnije, promatrala su se bebe i djeca, njihove potrebe, njihovo ponašanje u kolicima! Svima nam je najvažnije da se naša beba ne meškolji od neudobnosti a da ne spominjemo da je zdravlje i pravilno ležanje mališana na prvom mjestu.

Momon je iz tog razloga proizveo košare za bebe, u svim svojim kolekcijama, prostrane, prozračne sa madracem i jastukom točne veličine da kralježnica bude u pravilnom položaju. Madrac je tako proizveden da i ležanje bez jastuka bude pravilno i udobno za bebu.

black moon košara momon

Sunce je sve jače, ozonske rupe sve veće i nažalost više nije zdravo boraviti na suncu osim rano prije podne i kasno poslijepodne. I u tom dozvoljenom vremenu treba biti posebno pažljiv sa bebinom kožom i zaštititi je na sve moguće načine. Iz tog je razloga posebna pažnja posvećivana tkaninama i materijalima koji su se koristili kod proizvodnje svih Momon kolica. Birane su najfinije teksture da bi bile ugodne na dodir i roditeljima i bebi. Svaka je tkanina vodootporna, otporna je na mrlje ( svi znamo koliko je to važno nama mamama ) i tretirana na način da ima zaštitni faktor 50+ a s tim i potpunu zaštitu od jakih sunčevih zraka. Osigurana je prozračnost tako da se dijete ne znoji i uživa u svakoj šetnji. 

Krovići su produženi i mogu se namjestiti da budu kao mala zaštita jer je dijete taj dan jako radoznalo i želi sve oko sebe dobro vidjeti i upiti a isto tako kada odmara krović maksimalno navući da ima mir i sjenu koja mu je potrebna za san.

U svakom trenu, kroz otvor na kroviću možete vidjeti dijete ali otvor možete i po potrebi prekriti (zatvoriti).

tiramisu wot grey

Svaki roditelj, sve bake i djedovi žele da dijete provodi što više vremena na svježem zraku i to po mogućnosti daleko od gradske vreve i buke! Svakodnevne šetnje su nezaobilazan dio dana i ako to mogućnosti dozvoljavaju, trudimo se da to bude u prirodi, gdje nema asfalta, po različitim podlogama no i šetnja u gradskoj gužvi mora biti jednostavna za manevriranje.

Želja da upravljanje dječjim kolicima bude što lakša roditelju i što udobnija za bebu, Momon je veliki dio vremena posvetio konstrukciji kolica, kočnicama, amortizerima, ručkama za upravljanje, visini ručka i naravno kotačima. Sve su konstrukcije izuzetno lagane i teže najviše do 10 kg, proizvedene od aluminija, karbonskih vlakana ili kroma.

borbonese_vernuji_11

Momon dječja kolica razlikuju se od ostalih i po reflektirajućim trakama koje su integrirane u konstrukciju što povećava vidljivost i sigurnost kada šetnja potraje do mraka.Kotači svih modela su neprobojni što je izuzetno važno upravo za šetnje izvan gradskih sredina.

Jednostavni centralni sustav kočenja pokazao se kao pun pogodak upravo zbog svoje jednostavnosti rukovanja. Tu su i dva patenta tvrtke Momon a to su SAS – sustav apsorpcije udaraca i DMS – sustav memorije kretanja.

Cilj je postignut : puno kretanja bez stresa!

U šetnju se jednostavno ne ide bez bočica, maramica, grickalica, igračaka … a i kupovina je pojednostavljena s velikim košarama koje dolaze sa svakim modelom Momon kolica, nosivosti do 5 kg.

Današnjica je užurbana, roditelji su aktivni i u pokretu! Idealna kombinacija su Momon trio dječja kolica. Važan dio modularnog trio seta je, uz košaru i sportsko sjedalo, takozvano jaje koje se koristi i kao autosjedalica ali uz jednostavno i sigurno postavljanje na konstrukciju postaje “jaje” za šetnju! Izuzetno je lagano, teži svega 3.3 kg a to je bitan čimbenik kada je popis obaveza u danu dugačak.

Djeca rastu kao male gljive i kroz pola godine - više manje - košara se zamjenjuje sa sportskim sjedalom. U ovoj fazi treba voditi brigu o udobnosti sjedala, sigurnosti i sigurnosnim pojasevima, odmorištem za noge, zaštitnom prečkom… ili želite kišobran kolica koja imaju svu udobnost i sigurnost za Vašeg mališana.

Kroz sve kolekcije Momon dječjih kolica puno se radilo na funkcionalnosti za roditelje i komforu malog putnika pa tako i sportsko sjedalo ima više mogućnosti i prednosti. Postaviti sjedalo u smjeru vožnje ili okrenuto prema roditelju, naslon kao i odmorište za noge u nekoliko pozicija sve do polegnuto u položaj za nesmetano spavanje.

sleeping beauty moomon

I za kraj, po čemu se još Momon razlikuje od svih ostalih proizvođača dječjih kolica?

Po poklonima kojima daruje svakog svog kupca! Vrijedni i funkcionalni dodaci za svaka kolica!

Nabrojati ćemo samo neke : torba za mamu u skladu sa kolicima, prekrivači za noge (foot muff), mreža za zaštitu od komaraca, zaštita od kiše, podloga za prematanje, držač za bočicu, termos boca, isofix sistem za autosjedalicu…. Svaka kombinacija, Trio ili Duo - Vernuji, After 53, After 59, Diplomatica, Nanan Momon, Le Bebe, Alondra ali i kišobran kolica - B.After, Mini After i Tiramisu dolaze sa pomno odabranim dodacima koji će Vas iznimno razveseliti!

babyhelp_logo

                                                                                              BabyHelp Team