Mi smo BabyHelp d.o.o., Ilica 276, 10 000 Zagreb – Hrvatska
Stranica je babyhelp.hr
Vi ste posjetitelj naše stranice

Dolaskom i korištenjem ove stranice prihvaćate da vas obavezuje pravni ugovor sa BabyHelp d.o.o. da ćete poštovati i biti vezani sljedećim uvjetima korištenja. Ukoliko niste u mogućnosti poštivati ove uvjete, molimo vas da ne koristite ovu internet stranicu.  

Molimo vas da ove uvjete pročitate pažljivo te ih razumijete prije početka korištenja usluga ove internet stranice. Ako nastavite koristiti BabyHelp stranicu smatra se da ste pročitali i prihvatili ove Uvjete te ste ih obavezni poštovati. Ukoliko se ne slažete s ovim Uvjetima molimo vas da ne koristite ovu internet stranicu.

BabyHelp može, po potrebi, izmijeniti ove uvjete bilo kada i bez prijašnje najave korisnicima te nastavkom korištenja prihvaćate mogućnost promjene s vremena na vrijeme. Trebali bi često posjećivati ovu stranicu i informirati se o svim novim izmjenama i promjenama.

BABYHELP ZADRŽAVA PRAVO OTKAZIVANJA VAŠEG ČLANSTVA BILO KADA I IZ BILO KOJEG RAZLOGA TE OVI UVJETI OBJAŠNJAVAJU TO PRAVO.

ULASKOM NA NAŠU STRANICU ILI IZRADOM PROFILA PRIHVAĆATE OVE UVJETE KORIŠTENJA.

 

Ako se prijavite da postanete Registrirani Korisnik bit ćete zamoljeni da odaberete i kliknete  “Prihvati” kako bi prihvatili ove Uvjete. Ukoliko odbijete, nećete biti u mogućnosti postati Registrirani Korisnik. Ukoliko ste odbili kliknuti i odabrati “Prihvati”, ali ste nastavili s korištenjem ove internet stranice te ste nastavili koristiti stranicu kao “Gost” - vašim nastavkom korištenja stranice smatra se da ste prihvatili ove Uvjete.

Sporazum

Ova stranica namjenjena je za oblikovanje osnove odnosa i sporazuma između Nas i Vas s time da Vi prihvaćate da ste obvezani time što ova stranica kaže.

Definicije

Neke se definicije nalaze na kraju ove stranice.

Vaša obećanja Nama

 

Obećajete i slažete se sa time da:

 • imate pravo napraviti ovaj ugovor s Nama te da ste stariji od 18 godina;

 • ćete imati samo jedan račun registriran na BabyHelp internet stranici;

 • sve informacije koje ste nam dali su istinite, cijele i potpune te da ne otvarate račun za nikoga drugoga

 • ukoliko imate korisničko ime/ime korisnika na ovoj stranici,to ime neće biti uvredljivo, sugerirati da ste netko drugi ili da predstavljate poduzeće ili robnu marku; sugerirati da ste privatni oglašivač;

 • ukoliko ste korisnik, možemo inzistirati da promijenite korisničko ime ukoliko smatramo da krši prijašnji uvjet;

 • ukoliko slijediti veze koju su postavljene na ovoj stranici, da ćete pročitati Uvjete Korištenja tih stranica na koje ste poslani;

 • nećete koristiti robote, pauke, strugače ili slične proizvode na ovoj stranici;

 • nećete zaobilaziti stvari koje postavimo na stranici kako bi limitirali ili zaustavili pristup bilo kojem dijelu stranice;

 • nećete napraviti ništa što bi uzrokovalo rušenje ove stranice ili sistema potrebnih za rad ove stranice;

 • nećete ukrasti, posuditi, kopirati ili na bilo koji drugi način doći u posjed ove stranice kako bi ju koistili na nekoj drugoj internet stranici ili aplikaciji;

 • nećete pokušati modificirati, prevoditi, uređivati, dekompilirati, prilagođavati, rastaviti ili vršiti obrnuto inženjerstvo na bilo kojem programu koji koristimo na ovoj stranici, njenom Sistemu ili uslugama koje nudi;

 • nećete kopirati, imitirati ili koristiti robne znakove i/ili dizajne i/ili rasporede niti išta slično što bi rezultiralo povredom intelektualnog vlasništva kojemu smo Mi vlasnici.Intelektualno vlasništvo

 • nemate pravo kopirati niti koristiti nikakve informacije ili intelektualno vlasništvo sa ove internet stranice osim za korištenje ove stranice, ukoliko Vam Mi izričito damo to pravo;

 • Vlasnici cjelokupnog intelektualnog vlasništva smo Mi i/ili naše podružnice i/ili naši partneri;

 • Mi nemamo mogućnost procjene i utvrđivanja vlasništva ikakvog Sadržaja koji Korisnici postavljaju na ovu internet stranicu te ne dajemo nikakve garancije da imaju pravo koristiti taj Sadržaj - ukoliko smatrate da vam je povrijeđeno Intelektualno Vlasništvo na bilo koji način, obavijestite nas te ćemo u najkraćem mogućem roku maknuti sporni Sadržaj koji povređuje to pravo;

 • Mi nećemo imati nikakvo pravo na bilo kakav Sadržaj koji spremate u naš Sistem osim prava koja su sadržana u ovim Uvjetima te nas nećete smatrati odgovornim za bilo kakvu moguću nastalu štetu uzrokovanu Vašim postavljanjem tog Sadržaja na ovu internet stranicu.

Račun Korisnika

Obećajete i slažete se sa time da:


 • da su detalji koje ste unijeli na Vaš Račun potpuni i točni u svim pogledima;

 • da ne upravljate trgovinom za dječje potrepštine niti da ste na bilo koji način povezani s trgovinom za dječje potrepštine.

 

Računi

Ukoliko želite koristiti usluge na ovoj internetskoj stranici u njihovoj potpunosti ili ako Vas Mi zatražimo, morate otvoriti Korisnički Račun koji će sadržavati određene osobne podatke. Kada otvorite Korisnički Račun obavezujete se da:

 • svi podaci koje ste postavili su cijeli, točni i istiniti;

 • da ćete podatke zadržati istinitim i aktualnim;

 • morate unijeti točnu državu u kojoj imate prebivalište. Možemo Vas tražiti da potvrdite tu informaciju ukoliko smatramo da ima potrebe;

 • ukoliko zaprimimo pritužbe vezane za Vaš Račun, sve nesuglasice moraju biti riješene na zadovoljstvo kupaca i nas;

 • nećete dijeliti svoj Račun ni sa kime, niti ćete oglašavati proizvode na svom Računu u ime trećih strana;

 • Detalje svog Računa ćete čuvati u tajnosti i sigurne;

 • nećete dijeliti svoju lozinku i detalje  za registraciju s trećim stranama;

 • kod izlaska sa ove internet stranice ćete se odjaviti kako bi spriječili nedozvoljeno korištenje Vašeg Računa.

Vaš Račun ćemo zatvoriti ukoliko prekršite ove Uvjete.

Vaš Račun može biti zatvoren od strane Nas u bilo koje vrijeme, ukoliko Vam pošaljemo obavijest emailom - zadnja email adresa koju ste koristili ili zadnja email adresa koju ste koristili u komunikaciju s Nama.

Ukoliko radite bilo što što mi smatramo prevarom ili bilo kakvim oblicima kriminalnih radnji, imamo pravo te radnje prijaviti Policiji.

Ukoliko Vas mi tražimo, morate potvrditi svoju email adresu i svoje osobne podatke na ovoj internetskoj stranici te ako promijenite adresu u bilo kojem trenutku o tome nas morate obavijestiti i ponovo potvrditi.  

 

Ukoliko nam niste potvrdili svoju trenutnu email adresu i/ili ne možete prihvaćati emailove od Nas i/ili ste naše emailove označili kao spam, uvredljive ili smeće tada, i u sličnim situacijama, možemo Vam zatvoriti i ugasiti Račun bez ikakvih prijašnjih najava.Otkaz s Naše strane

Mi zadržavamo apsolutno pravo da otkažemo bilo koji Oglas koji postavite i/ili otkažemo Vaš Račun.

 • Primjenjivo odmah i bez prijašnje najave ukoliko doznamo ili sumnjamo u to da ste prekršili bilo koji od ovih Uvjeta korištenja;

 • primjenjivo odmah, ukoliko Vam damo obavijest o otkazivanju putem emaila iz bilo kojeg razloga, uz naše apsolutno pravo, koji smatramo primjerenim.

Vi prihvaćate da nemate pravo na nikakve kompenzacije s Naše strane ukoliko Mi odlučimo otkazati Vaš račun, bilo s opravdanim ili bez razloga.Privatnost i Kolačići

Mi i Vi se slažemo da je Naša politika Privatnosti i Kolačića sadržana u ovim Uvjetima Korištenja. Politiku privatnosti pročitajte ovdje.

Odricanje Odgovornosti

Mi Vam ne možemo obećati da će Naša internet stranica ispuniti Vaše potrebe, da će raditi onako kako je namijenjeno, da će biti podobna za određene svrhe ili da neće povrijediti prava trećih strana.

Mi Vam ne možemo obećati da će ova internet stranica raditi sa svim Sistemima, da će biti sigurna i da će sve dostupne informacije biti točne.

Bilo koji savjeti dani na ovoj internet stranici su općeniti po prirodi i možda se ne odnosi na Vas i/ili okolnosti u kojima se nalazite. Osim ako savjeti koje ste dobili koristeći naše usluge koje se prodaju, morate osigurati korake da bi se uvjerili kako su ovi baš ti savjeti primjenjivi na Vas.

Mi osiguravamo i ulažemo razuman trud da testiramo materijal prije nego ga postavimo na Stranicu. U veoma neizglednom slučaju da se dogodi gubitak, problemi u radu ili šteta uzrokovana materijalom koji je na našoj stranici, mi ne snosimo odgovornost za nastale gubitke, probleme u radu ili štete na Vašim datotekama ili računalnom sistemu.  

Iz razloga da Mi ne možemo znati niti razumjeti okolnosti u kojima se Vi nalazite, Mi Vam ne možemo garantirati da će bilo koja sugestija u bilo kojem materijalu koji pružamo uzrokovati bilo koji specifični ishod te bilo koji takav dani materijal je stavljen samo kao općenite sugestije te ni u kojem obliku nije garancija od naše strane za nikakav ishod koji se može dogoditi.

Jedina prava koja imate po ovim Uvjetima su spomenuta unutar njih. Ako pravo nije spomenuto tada znači da to pravo ne postoji.

Problemi i Žalbe

Mi radimo najbolje u okviru naših mogućnosti da ne iskusite nikakve probleme na ovoj internetskoj stranici, no u slučaju da se to dogodi morate nam odmah javiti.

Mi ćemo napraviti ono što je u našim mogućnostima kako bi riješili problem vezan za BabyHelp u što kraćem roku i bez ikakvih naplata ukoliko se složimo da problem postoji.

Ukoliko želite prijaviti problem ili priložiti Žalbu na Nas ili na bilo kojeg drugog Korisnika, molimo Vas da nam pošaljete sve detalje te Žalbe koristeći Kontakt Formu. Ukoliko smatramo da je Vaša Žalba opravdana, Mi ćemo, uz našu odluku, kontaktirati bilo kojeg drugog Korisnika povezanog s tom Žalbom, suspendirati Račun koji je prouzročio problem te poduzeti slične druge korake koji smatramo nužnim i prikladnim kako bi riješili Žalbu. Mi ne prakticiramo procedure službenih Žalbi te ćemo sve Žalbe rješavati na način koji smatramo da je najlogičniji. Vi imate razna i različita prava po ovim Uvjetima Korištenja i zakonom određena prava te ništa u ovim Uvjetima neće imati nikakvog utjecaja na Vaša zakonska prava.  

Dostupnost Stranice

Mi nikada ne garantiramo da će Stranica ili Sistemi biti dostupni u svakom trenutku te ako iz bilo kojeg razloga Stranica nije dostupna, ne možete nas smatrati odgovornim za bilo kakve gubitke koje u tom trenutku pretrpite.

Mi zadržavamo pravo da izmjenimo Stranicu i serivse i usluge koje nudi, način na koji radi i/ili ju obustavimo ili zaustavimo u bilo kojem trenutku.

Ograničenje Odgovornosti

Mi imamo ograničene resurse i ne možemo garantirati da ćemo Vam odgovoriti na bilo kakve upite koje ste nam poslali unutar određenog vremenskog perioda ili uopće. Iako ćemo uvijek napraviti sve u našoj mogućnosti da Vam odgovorimo, ne snosimo nikakvu odgovornost ukoliko nismo u mogućnosti to napraviti.

Ne prihvaćamo nikakvu odgovornost ako koristite bilo kakve usluge koje mi osiguravamo u komercijalne svrhe.

U Naše ime i ime svih koji rade za Nas (koliko je određeno zakonom) odbijamo svu odgovornost za bilo kakve gubitke koji se mogu pojaviti ako koristite usluge koje nudimo, ako posjećujete stranicu ili koristite Sistem.

Nećemo imati nikakvu odgovornost za ishod bilo kakvog Oglasa kojeg ste postavili na ovu Stranicu u slučaju da Vi ili Mi zatvorimo Vaš Račun.

Ukoliko se ispostavi da smo mi odgovorni za bilo koji gubitak koji ste pretrpili, prihvaćate i slažete se s time da smo odgovorni za direktan pretrpljeni gubitak i da neće uključivati gubitak za Vašu dobru volju, profit ili reputaciju niti bilo kakav indirektan, specijalan ili posljedični gubitak bilo kakve prirode te se slažete da je maksimalan iznos koji Vam možemo nadoknaditi iz poštovanja prema direktnim gubicima bilo koje prirode 1000,00 HRK. Ništa u ovim Uvjetima ne isključuje niti ograničava našu odgovornost u slučaju smrti ili tjelesne ozljede uzrokovane našim nemarom ili našom prevarom.

Hiperveze na druge Stranice

Mi ne kontroliramo druge stranice na koje Vas možemo poslati tako da se ne može Nas smatrati odgovornima za sadržaj na tim Stranicama te se odričemo odgovornosti svih mogućih pretrpljenih gubitaka proizašlih iz korištenja drugih stranica.

Samo zato što postoji hiperveza na neku stranicu ne znači da je podržavamo ili preporučamo.

Nikada nismo u mogućnosti garantirati da će hiperveza biti funkcionalna.

Ukoliko smatrate da je bilo koja hiperveza koju nudimo uvredljiva, molimo Vas da nam kažete te ćemo razmisliti o tome da ju uklonimo.

Ukoliko posjećujete druge stranice koristeći našu stranicu tada smatramo da razumijete da drugi Uvjeti Korištenja vrijede za te stranice te mi nemamo nikakvu kontrolu nad njima - slažete se s time da ćete te Uvjete pročitati i razumjeti prije korištenja tih Stranica.  

Izmjene ovih Uvjeta Korištenja i Stranice

Već smo ovo naglasili, no moramo ponovo spomenuti da će se ovi Uvjeti s vremena na vrijeme mijenjati te nemamo mogućnosti da bi obavijestili sve naše posjetitelje o promjenama. Kao rezultat toga MORATE ponovo posjetiti ovaj dio BabyHelp Stranice pri svakom ponovnom posjetu kako bi se uvjerili da nije došlo do nikakvih promjene Uvjeta jer sa svakim novim posjetom i korištenjem ove stranice dajete nam do znanja da ste upoznati s promjenama Uvjeta.   

Mi također zadržavamo pravo da izmjenimo Stranicu kako i kada hoćemo no ovi Uvjeti se i dalje primjenjuju na bilo kakve izmjene koje napravimo.

Raspored

Definicije

 • račun označava sve kolektivne osobne/identifikacijske informacije i akreditive korištene od strane Korisnika kako bi pristupio uslugama na ovoj Stranici;

 • Oglas znači sve reklamne oglase postavljene na Stranici;

 • Sadržaj znači bilo koji tekst, grafika, slike, audio i video sadržaj, prikupljeni podaci te svi drugi oblici informacija koje imaju mogućnost da se pohrane na računalu a pojavljuju se na Stranici ili formiraju dio Stranice;

 • Sistem znači sustavi za pohranjivanje ili sistemi koje koristimo vezano za ovu Stranicu;

 • Uvjeti znače Uvjeti Korištenja koji se spominju iznad;

 • Korisnik znači bilo koja osoba, poduzeće ili kompanija koja koristi ovu Stranicu iz bilo kojeg razloga

Webshop

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.

Kupac

U smislu ovih Općih uvjeta kupac je posjetitelj ovih stranica, punoljetna i poslovno sposobna osoba, koja popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem opće uplatnice ili paypalom. Putem web-shopa kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama prodavatelja BabyHelp. Kupac može biti svaka fizička poslovno sposobna osoba starija od 18 godina. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Prihvaćanjem Općih uvjeta kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupnje. Narudžbom artikala kupac prihvaća uvjete poslovanja navedene na ovim stranicama.

Molimo Vas da svoje eventualno neslaganje s uvjetima, bilo u cijelosti ili djelomice, u pisanom obliku dostavite prije svoje prve narudžbe na e-mail: info@babyhelp.hr

Potrošač

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja. 

Prodavatelj

Prodavatelj je tvrtka BabyHelp d.o.o., sa sjedištem u Ilica 276, 10000, Zagreb. Tvrtka je registrirana i upisana kod trgovačkog suda u Zagrebu.
E-MAIL: info@babyhelp.hr

Cijene

Cijene proizvoda dostupnih u web-shopu babyhelp.hr, kao i cijene popusta i dostave izražene su u kunama (kn) s uračunatim PDV-om. Prodavatelj pruža mogućnost prodaje na veliko i malo, a sve navedene cijene u ponudi su maloprodajne i vrijede isključivo za područje Republike Hrvatske. Važeće su one cijene i ostali uvjeti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude su podložne izmjenama i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Prodavatelj zadržava pravo informiranja o promjeni ili ispravnosti cijene kao i pružanja prilike kupcu da potvrdi ili otkaže svoju narudžbu.

Fotografije i opisi

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača i/ili dobavljača proizvoda. Djelatnici Internet trgovine BabyHelp nastoje što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda, pa Vas molimo da nas, ako iste primjetite, odmah obavijestite na neki od kontakta. Upit za pojedine proizvode moguć je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu putem e-mail kontakata navedenih na web stranicama. Po primitku e-mail poruke, djelatnici Internet trgovine u najkraćem mogućem roku dat će Kupcu povratnu informaciju o raspoloživosti i cijeni tog proizvoda. Fotografije nisu reprezentativne.

Podnošenje prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi poslati putem emaila na info@babyhelp.hr